vrijdag 1 maart 2013

Sport en cultuur met elkaar in gesprek


In de serie "Dat spreekt Boekdelen" praat artistiek directeur van de Nationale Reisopera, Nicolas Mansfield, op zondag 3 maart met schrijver, columnist en oud-voetballer Jan Mulder. 
Niet alleen de boeken van Jan Mulder komen aan bod, er is zeker ook aandacht voor het spanningsveld tussen de werelden van cultuur en sport.
Jan Mulder heeft op zijn ongeëvenaarde wijze van alles te melden over de sport. Nicolas Mansfield weet als directeur van de Nationale Reisopera als geen ander wat de gevolgen van bezuinigingen op cultuur betekenen. Tegelijkertijd vinden, juist in deze financieel moeilijke tijden, sport en cultuur elkaar, denk bijvoorbeeld aan de plannen voor Aïda in de Grolschveste. Wellicht heeft u zelf ook een uitgesproken mening over ofwel sport ofwel cultuur. Nicolas Mansfield zal deze middag ook het publiek in het gesprek betrekken. Plaats: Centrale Bibliotheek Enschede, 15.00 uur. Vooraf aanmelden via info@bibliotheekenschede.nl. Toegangsprijs €7,50 voor leden, €10 voor niet-leden.

Tips voor romans over voetbal:
De donkere straten van Cairo: een Makana-avontuur/Parker Bila (thriller) 
Kool!: alles over voetbal/Anna Enquist
Extra tijd: roman/A.H. Dautenberg 
De wrede hand/Val McDermid (thriller) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten