maandag 21 november 2011

Literaire zondagen in Overijssel


De komende maanden organiseert Festivalbureau Overijssel drie literaire zondagen. Dat betekent dat elke keer een speciaal ontwikkelde literaire wandeling wordt gecombineerd met een interview met een Overijsselse schrijver.
Literaire zondag Claus Brockhaus
zo 27 nov, 13.15 uur, Bibliotheek Almelo. Tijdens de eerste literaire zondag komt de literaire en textielhistorische kant van Almelo aan bod. Na een wandeling onder leiding van deskundige gidsen, komt de in Enschede geboren schrijver Claus Brockhaus aan het woord. Recent verscheen zijn thriller ‘Het talent uit Twente’.

Literaire gezinsdag Tanneke Wigersma (9+)
zo 29 jan, 12.30 uur, Nationaal Tinnen Figuren Museum, Ommen
De tweede literaire zondag is speciaal bedoeld voor kinderen van 9-12 jaar en hun ouders! Na een ontdekkingstocht langs de Vecht en door Ommen, komt de Overijsselse kinderboekenschrijfster Tanneke Wigersma aan het woord.

Literaire zondag Marcel Möring zo 25 mrt, 13.15 uur Natuurdiorama Holterberg
De laatste literaire zondag is tevens de afsluiting van de Boekenweek 2012. Na een wandeling op de Holterberg komt de bekende schrijver Marcel Möring aan het woord. De locatie van o.m. zijn laatste roman ‘Louteringsberg’ (2011) is gebaseerd op de Holterberg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten