vrijdag 14 januari 2011

Nieuwe roman van Bernlef


Op 6 januari 2011 verscheen de nieuwe roman van Bernlef getiteld De een zijn dood, een literaire thriller. Oud-rechercheur Wim Terlinde is op zoek naar nabestaanden van de overleden Roderick Vos en komt uit bij twee vrouwen die in diens leven een rol hebben gespeeld. Als een van hen in een psychose beland blijkt te zijn, drukt hij samen met de andere vrouw de erfenis van Vos achterover.
Maar dan ontmoeten de vrouwen elkaar, in de ruige Schotse hooglanden. Vanaf dat moment neemt het verhaal een wending die zichtbaar maakt hoe ingrijpend de psychische gevolgen van misbruik en ongewenste seksualiteit kunnen zijn. De dramatische ontknoping is even schokkend als onvoorzien.
Het aardige is dat het boek zich deels afspeelt in Overijssel. Dat was voor journalist Theo Hakkert van de Twentsche Courant Tubantia aanleiding om op onderzoek uit te gaan in Okkenbroek (bij Deventer). Zijn naspeuringen legde hij vast in het artikel Een erfenisjager in Okkenbroek.
Nieuwsgierig geworden? Lees de voorpublicatie. Het boek zal binnenkort te leen zijn in de bibliotheek en voor leeskringen met ingang van het nieuwe seizoen (in de zomer) via de Leeswijzer van de OBD.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten