vrijdag 16 april 2010

Nieuw boek van Willem G. van Maanen


Twee jaar geleden zat het boek 'Heb lief en zie niet om' van Willem G. van Maanen(geboren in Kampen, 1920) in het koopaanbod voor de Overijsselse leeskringen. Enkele opmerkingen die uit de evaluatie kwamen:
Het boek is een ‘kuitenbijter’, geeft veel stof tot discussie. Na de bespreking snapten wij het boek veel beter. Heel mooi boek waar we allemaal van hebben genoten. Meningen liepen uiteen. Moeilijk, minder geschikt voor leeskring. Erg ingewikkeld boek.
Het boek is opgenomen in de Leeswijzer van de OBD, en kan dus geleend worden door leeskringen. De auteur heeft nu een nieuw boek, getiteld Bagatellen. Volgens Arie Storm begint de nieuwe verhalenbundel van Willem G. van Maanen met een kleine tirade tegen de enorme hoeveelheid troep die tegenwoordig wordt uitgegeven. Arie Storm zegt verder: 'Natuurlijk moeten we dit alles in een kader zien: de mondschrijver uit zich in die tussenstukjes eveneens autobiografisch, al gaat het hier niet om de biografie van Van Maanen. Ik leg dit maar even zo langzaam uit, omdat ik bij eerder werk van Van Maanen las dat hij zo'n moeilijk te begrijpen schrijver is. Dat valt in de praktijk reuze mee. Van Maanen laat graag zien dat een verhaal slechts geschreven en niet echt gebeurd is'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten